A zangélusokkal - mondjuk úgy - sosem voltam kibékülve. Egyrészt van a hülye világnyelvük, másrészt  "mindig mindent jobban" tudnak, harmadrészt meg  Beckham.

De egyet meg kell hagyni: a szórakoztatáshoz értenek. S nemcsak azért, mert szerény személyem is remek angol humorral vagyon megáladva ;)) hanem mert tényleg. Csak annyit mondok: Rowan Atkinson (Mr. Bean, The Black Viper)

 

De ezúttal nem humor kategória mentén alkottak maradandót, hanem ifjúsági drámában. Na persze, ha Skins-nek tényleg az lenne a műfaja. De nem az. A wiki-re feltöltt marhaságokkal ellentétben én nem mondanám drámának, csak egy kegyetlen jó alkotásnak, ami más filmekkel ellentétben mindenféle máz és erőlküdés nélkül üt. Meg aztán ez végképp nem az U-20-as ifjúságnak szól, csak az ő világukat használja. Ezért én abszolúte badarságnak tartom az amcsi tini műanyagfilmekkel való összehasonlítást, nem egy kategória.

Ami igazán különlegessé teszi, hogy könnyed testközelbe hozza azt a filoszt, amely az alternatív filmekben rendszerint irgalmatlan vontatottsággal jelenik meg. S eközben elmossa a valóság és a szürrealitások közötti határokat.

 

 

A párbeszédek  egyszerűen fenomenálisak. Így egyáltalán nem véletlen, hogy milliószámra vannak fent rövid snittek a youtube-n. Személy szerint évekig tudnám őket nézegetni, újra és újra.

 És akkor még karakterekről nem is szólottam. Innen bűn lenne bárkit is kimeleni, mert a maga nemében mindegyik szuper (egy-két kivételtől eltekintve), de Cassie, Sid és Effy szerepeiben valamit nagyon eltaláltak a rendezők, írók vagy ilyesmik. De nemcsak ott: az első évad záró snittje sorozatfüggők körében már-már legendás.

 

Ami biztos:

 

Nálam  a Skins minden idők legjobb filme.

Csak ajánlani tudom!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basti.blog.hu/api/trackback/id/tr27970582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása