BASTi. 2008.12.15. 22:56

Káosz über alles

A hétvégén sikerült összefutnom egy kifejezetten figylemreméltó filmmel, a Batman- Dark Knight-tal. Egyrészt ismét Christian Bale alakította benne a bőregeret - aki egyébként a kedvenc színészem (a legnagyobbat egy másik örök klasszikusban, az Equlibriumban nyújtotta.... Bale egyébként már a Batman Kezdetek-ben is magasan trompfolta az eddigi bőrjzekében marhuló pojácákat.) Másrészt volt ebben a 150 percben valami tartalmas és lényegi - ami az ilyen idióta képregényes filmekre egyáltalán nem jellemző. Sőt, távol áll tőlük, mint ide Vlagyivosztok.

Ez pedig a Heath Ledger alíktotta Joker figura volt, illetve az általa képvislet világnézet: "Végső soron csak a káosz van,  minden más csak önmagunk teremtette illúzió"  ami egyébként a film végén félig meddig bizonyságot is nyer. Vagy mégsem??? Ezt döntse el mindeki maga!

Szerintem igen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basti.blog.hu/api/trackback/id/tr10825189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása